SME
Piatok, 7. máj, 2021 | Meniny má MonikaKrížovkyKrížovky
Téma

GDPR - zákon o ochrane osobných údajov

Správy a novinky, ktoré sa týkajú Všeobecného nariadenia o ochrane údajov (GDPR). Od 25. mája 2018 sa zásadne zmenia podmienky spracovávania osobných údajov.

GDPR - nariadenie EÚ zavádza nové jednotné pravidlá v celej Únii na to, ako organizácie vytvárajú, spracúvajú, uchovávajú a delia sa o osobné údaje. Obyčajným občanom nariadenie uľahčí prístup k údajom, ktoré o nich spoločnosti zhromažďujú. Taktiež zaväzuje organizácie, aby získali súhlas osôb, o ktorých zhromažďujú informácie.

Ilustračná fotografia.
Dobrou správou je, že ochrana údajov patrí k prioritám nového amerického prezidenta. 1 22. feb22. feb 2021, o 17:11
Logo spoločnosti Twitter
Spoločnosť musí zaplatiť pokutu vo výške 450-tisíc eur. 15. dec15. dec 2020, o 20:55
Ilustračné foto.
Problémom zákona o ochrane osobných údajov je jeho zrozumiteľnosť, upozorňuje NKÚ. 12. jún12. jún 2020, o 9:54
Ilustračné foto.
Spor viedli matka s dcérou, ktorá sa dožadovala práva na základe GDPR. 22. máj22. máj 2020, o 15:40
Komentár Bena Cunninghama

Za čo vymieňame naše dáta

Ben Cunningham.
Technologické spoločnosti už dávno vedia to, čo si teraz pýtajú naše vlády. 5 3. apr3. apr 2020, o 16:20
Lucia Ďuriš Nicholsonová
Krajiny vyvíjajú aplikácie s použitím údajov o nakazených. 24. mar24. mar 2020, o 16:00
Soňa Pőtheová, predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov.
Foto
Školy pri súhlasoch občas robia nadprácu. 18. sep18. sep 2019, o 0:00
Ilustračné foto.
Zle doručená pošta môže mať veľa závažných dôsledkov. 10 26. júl26. júl 2019, o 18:44
Ilustračné foto.
Bol to rok zisťovania, čo a ako. 11 23. máj23. máj 2019, o 19:52
Ilustračná fotografia.
Európska únia ovplyvňuje životy ľudí. 4 16. máj16. máj 2019, o 22:00
Plénum Európskeho parlamentu.
Voľby do Európskeho parlamentu budú 25. mája. 1 16. máj16. máj 2019, o 22:00
Anna Lukáčová (vľavo) sa spolu s ostatými členkami Denného centra Martin-Záturčie zhodli, že nový spôsob pozývania jubilantov je voči nim neúctivý.
Foto
Neúcta, hanba, totálna neslušnosť. Takto počastovali martinskí seniori nové nariadenie GDPR, pre ktoré ich už viac mesto nemôže iniciatívne pozývať na stretnutia jubilantov. 10. máj10. máj 2019, o 6:04
Ilustračné foto.
Ak máte v rodine seniora, ktorý bude oslavovať jubileum, napíšte na radnicu. 1 6. máj6. máj 2019, o 14:33
Ilustračné foto.
Na lepšiu ochranu údajov sa nevyčlenili peniaze, hoci kybernetické hrozby narastajú. 2 6. máj6. máj 2019, o 13:37
Ilustračné foto.
Ľudia sa prestali báť dopadov z neplnenia GDPR, myslí si audítor. 6. máj6. máj 2019, o 13:32
Ak by chcel správca poplatok za ochranu osobných údajov vyberať, museli by ho schváliť vlastníci bytov.
Na zálohových predpisoch pribudla nová položka. Nie však v súlade so zákonom. 24 11. apr11. apr 2019, o 17:38
Výkonný riaditeľ spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg.
Zuckerberg vyzval krajiny, aby prijali pravidlá na ochranu súkromia. 1 31. mar31. mar 2019, o 17:43
Rozmazaný obraz z jednej z kamier, ktorá vysiela online.
Foto
Mesto Trenčín pre ochranu osobných údajov pristúpilo k rozmazaniu obrazu zo svojich dvoch webových kamier. 21. mar21. mar 2019, o 7:32
Ilustračné foto.
Ľudia si volajú autá cez aplikáciu. 8 12. feb12. feb 2019, o 12:55
Ilustračné foto.
Google nemal podľa úradov užívateľov informovať, akým spôsobom s ich údajmi nakladá. 12 21. jan21. jan 2019, o 19:56

Najčítanejšie na SME Ekonomika

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako sa dostať do formy? Padel je ako tenis, no ďaleko zábavnejší
  2. Príbehy investorov: Na čo si dávať pozor?
  3. Tatra banka ako prvá banka na Slovensku vydala zelené dlhopisy
  4. Pätnásť gréckych ostrovov, kde strávite skvelú letnú dovolenku
  5. Najkrajší darček? Nielen maminy poteší večer plný dobrej hudby
  6. SME.sk prináša nové Prémiové predplatné
  7. Prečo držia Slováci peniaze na účtoch, keď im nezarábajú?
  8. Boj Grékov za slobodu prebudil solidaritu v celej Európe
  9. Televízory budúcnosti: Keď sa skĺbi umenie so sci-fi
  10. O pro-agingu so Soňou Müllerovou, Deň matiek a ekošpeciál
  1. Blíži sa Deň matiek. Pripravme im raňajky ako pre kráľovnú
  2. Pätnásť gréckych ostrovov, kde strávite skvelú letnú dovolenku
  3. Jarná očista organizmu – ako sa do nej pustiť naplno?
  4. Ako sa dostať do formy? Padel je ako tenis, no ďaleko zábavnejší
  5. Kancelársky trh ožíva, potvrdzuje to aj najväčší developer
  6. Najkrajší darček? Nielen maminy poteší večer plný dobrej hudby
  7. SME.sk prináša nové Prémiové predplatné
  8. Televízory budúcnosti: Keď sa skĺbi umenie so sci-fi
  9. Prečo držia Slováci peniaze na účtoch, keď im nezarábajú?
  10. Boj Grékov za slobodu prebudil solidaritu v celej Európe
  1. Zaočkovaní dostávajú pivo zdarma alebo 350 eur 58 092
  2. Ste finančný guru? Otestujte sa a investujte s mobilom 18 940
  3. Deti sa počas pandémie vrátili dozadu, hovorí pedagogička 15 340
  4. Prečo držia Slováci peniaze na účtoch, keď im nezarábajú? 13 726
  5. Máte 30 a začínate investovať? Týchto 6 vecí potrebujete vedieť 8 553
  6. Čo ľuďom chýba počas práce z domu najviac? Káva to nie je 7 689
  7. Zaujímavé príležitosti po kríze. Analytici radia, kam investovať 7 676
  8. Investuje od dvanástich. Najväčší rast dosiahol o 1 600 percent 7 434
  9. Minerálky pod lupou. Kedy nám škodia a kedy prospievajú? 7 170
  10. SME Elektromobilita: Ako nabíjať? Aký majú dojazd? 7 129