SME
Nedeľa, 23. január, 2022 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky
Téma

GDPR - zákon o ochrane osobných údajov

Správy a novinky, ktoré sa týkajú Všeobecného nariadenia o ochrane údajov (GDPR). Od 25. mája 2018 sa zásadne zmenia podmienky spracovávania osobných údajov.

GDPR - nariadenie EÚ zavádza nové jednotné pravidlá v celej Únii na to, ako organizácie vytvárajú, spracúvajú, uchovávajú a delia sa o osobné údaje. Obyčajným občanom nariadenie uľahčí prístup k údajom, ktoré o nich spoločnosti zhromažďujú. Taktiež zaväzuje organizácie, aby získali súhlas osôb, o ktorých zhromažďujú informácie.

Zoznam článkov

Podcast Klik.
Audio
Komentovaný prehľad technologických správ. a 2 ďalší22. jan 2022, o 8:36 2
Aplikácia Whatsapp.
Vyšetrovanie sa začalo ešte v decembri 2018. SITA2. sep 2021, o 16:00 2
Ilustračná fotografia.
Dobrou správou je, že ochrana údajov patrí k prioritám nového amerického prezidenta. Zuzana Pisoň22. feb 2021, o 17:11 1
Logo spoločnosti Twitter
Spoločnosť musí zaplatiť pokutu vo výške 450-tisíc eur. SITA15. dec 2020, o 20:55
Ilustračné foto.
Problémom zákona o ochrane osobných údajov je jeho zrozumiteľnosť, upozorňuje NKÚ. SITA12. jún 2020, o 9:54
Ilustračné foto.
Spor viedli matka s dcérou, ktorá sa dožadovala práva na základe GDPR. SITA22. máj 2020, o 15:40
Ben Cunningham.
Technologické spoločnosti už dávno vedia to, čo si teraz pýtajú naše vlády. 3. apr 2020, o 16:20 5
Lucia Ďuriš Nicholsonová
Krajiny vyvíjajú aplikácie s použitím údajov o nakazených. TASR24. mar 2020, o 16:00
Soňa Pőtheová, predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov.
Foto
Školy pri súhlasoch občas robia nadprácu. 18. sep 2019, o 0:00
Ilustračné foto.
Zle doručená pošta môže mať veľa závažných dôsledkov. 26. júl 2019, o 18:44 10
Plénum Európskeho parlamentu.
Voľby do Európskeho parlamentu budú 25. mája. 16. máj 2019, o 22:00 1
Európska únia ovplyvňuje životy ľudí. 16. máj 2019, o 22:00 4
Anna Lukáčová (vľavo) sa spolu s ostatými členkami Denného centra Martin-Záturčie zhodli, že nový spôsob pozývania jubilantov je voči nim neúctivý.
Foto
Neúcta, hanba, totálna neslušnosť. Takto počastovali martinskí seniori nové nariadenie GDPR, pre ktoré ich už viac mesto nemôže iniciatívne pozývať na stretnutia jubilantov. 10. máj 2019, o 6:04
Ilustračné foto.
Ak máte v rodine seniora, ktorý bude oslavovať jubileum, napíšte na radnicu. TASR6. máj 2019, o 14:33 1
Ilustračné foto.
Na lepšiu ochranu údajov sa nevyčlenili peniaze, hoci kybernetické hrozby narastajú. TASR6. máj 2019, o 13:37 2
Ilustračné foto.
Ľudia sa prestali báť dopadov z neplnenia GDPR, myslí si audítor. TASR6. máj 2019, o 13:32
Ak by chcel správca poplatok za ochranu osobných údajov vyberať, museli by ho schváliť vlastníci bytov.
Na zálohových predpisoch pribudla nová položka. Nie však v súlade so zákonom. 11. apr 2019, o 17:38 24
Výkonný riaditeľ spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg.
Zuckerberg vyzval krajiny, aby prijali pravidlá na ochranu súkromia. TASR31. mar 2019, o 17:43 1
Rozmazaný obraz z jednej z kamier, ktorá vysiela online.
Foto
Mesto Trenčín pre ochranu osobných údajov pristúpilo k rozmazaniu obrazu zo svojich dvoch webových kamier. 21. mar 2019, o 7:32

Najčítanejšie na SME Ekonomika

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40 % z ceny
  2. Európsky unikát. Kvalitné CBD funguje aj napriek neprajníkom
  3. Anketa: Slováci, ako sme na tom so závislosťami?
  4. Mecom ide na zelenú
  5. V roku 2021 kúpili Slováci kryptomeny za viac ako 25 000 000 €
  6. Marrákeš je červená perla Maroka
  7. F&F Slovensko je najdôveryhodnejšou odevnou značkou na trhu
  8. Akcie, fondy, kryptomeny. Do čoho treba tento rok investovať
  9. Predplatné SME.sk len za 29 eur
  10. Očarujúca Srí Lanka: Malý ostrov plný prekvapení
  1. Plánujete kúpu nehnuteľnosti ? Správajte sa ako investor
  2. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
  3. Ak sa chcete zotaviť po Covide, zamerajte sa na podporu zdravia
  4. Union prichádza s novinkami pre diabetológov
  5. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40 % z ceny
  7. Ekologicky sa zeleniť je časom overený hit
  8. Pripomíname dôležitý dátum –31. januára 2022
  9. Vysoká spotreba vody? Môže to byť nepovšimnutý únik vody
  10. 7 predsavzatí, ktoré pomôžu nielen vám
  1. 5 neznámych vecí, ktoré umožňujú platobné karty 7 746
  2. Predplatné SME.sk len za 29 eur 5 044
  3. Akcie, fondy, kryptomeny. Do čoho treba tento rok investovať 4 913
  4. Marrákeš je červená perla Maroka 3 587
  5. Anketa: Slováci, ako sme na tom so závislosťami? 3 163
  6. V roku 2021 kúpili Slováci kryptomeny za viac ako 25 000 000 € 2 931
  7. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40 % z ceny 2 745
  8. Európsky unikát. Kvalitné CBD funguje aj napriek neprajníkom 2 446
  9. Mecom ide na zelenú 1 944
  10. Vieme, kde získate najlepšie semienka zeleniny 1 620

Blogy SME

  1. Tomáš Tenczer: Prečo šéfovia neznášajú home office
  2. INEKO: Vďaka biosimilárnym liekom Slovensko ušetrí 32 miliónov eur ročne
  3. Jiří Ščobák: Na změnu zdravotní pojišťovny už zbývá jen pár dní
  4. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí
  5. Ústav aplikovanej psychológie FSEV UK: Medzipohlavné rozdiely v deľbe práce
  6. Inštitút strategických politík: Ničivá druhá vlna COVID-19 v Indii môže predznamenať úpadok Módího moci
  7. Miroslav Pollák: Utečenci a „ekonomickí migranti“
  8. Milan Kuruc: Čomu pomohol odporúčaný homeoffice?
  1. Pavol Koprda: Milan Mazurek straší vedľajšími účinkami vakcín. Čo naozaj hovoria dáta? 14 076
  2. Pavel Macko: Vodka a cigary? 8 821
  3. Vanda Tuchyňová: Primátor chce ukázať rešpekt a silu, Žilinu však obracia smerom k Jánovi Slotovi ! 6 027
  4. Michal Porubän: Tak si tu žijeme - poslanec Blaha je zaočkovaný a Žilinka nechce zverejniť zmluvu čo podpísal v Rusku :) 5 796
  5. Tereza Krajčová: Anglický denník: 21. Posledné razy, ktoré mi zlomili srdce 4 399
  6. Lórant Kulík: URBEX: Keď prejdete v Košiciach na ulici kpt.Nálepku cez (ne)utajenú pasáž, zapne sa časostroj 4 130
  7. Tomáš Harustiak: Je na Slovensku 56% katolíkov ? Ale kdeže ! 3 211
  8. Daniel Bíro: 10 zaujímavostí, o ktorých ste, možno, nevedeli 2 690
  1. Milota Sidorová: Toto mesto v Taliansku založilo Kanceláriu pre čas. Čaká to aj Bratislavu?
  2. Pavol Koprda: Milan Mazurek straší vedľajšími účinkami vakcín. Čo naozaj hovoria dáta?
  3. Lucia Šicková: S týmito 4 krokmi sme zaviedli kultúru feedbacku v našej firme
  4. Matúš Sarvaš: Prokurátor: Pri čítaní listov na rozlúčku je nemožné neprecítiť slová obete
  5. Valentína Sedileková: Podcast, ktorý vám odhalí svet ľudí s poruchami príjmu potravy
  6. Katarína Pázmányová: Je spoločná manželská posteľ pilierom dobrého manželstva?
  7. Milota Sidorová: Muži sa boja napadnutia, ženy znásilnenia. Bezpečnosť v meste sa týka všetkých
  8. Pavol Koprda: Erik Kaliňák používa rovnaké metódy ako Blaha. Verili by ste jemu alebo vedcom? (rozbor videa)
Skryť Zatvoriť reklamu