SME
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Gastropodnikatelia posielajú otvorený list premiérovi Matovičovi (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

pan sustruznik, to bolo od vas naozaj drsne
cuco999
pozri sa kto po mestach vari a kto vlastni. v normalnom svete je restauracia rodinny podnik kde pracuje rodina a nielen zamestnanci.
Drsniak
<< < 1 2 3 4

 

co ta nevybrali do ano sefe? by si im ukazal, len tak od sustruhu :)
 

 

neviem o com meles soudruhu.
ale melie sa ti zjavne dobre a hlavne odveci.

a uz aj predomnou tu niektori pisali o tom ako "podnikatelia" v gastrobiznise (hlavne bary a restauracie) optimalizuju dane a zysky. doteraz to bolo fasa, ale ked niekto nevykazal zisk, resp. ma minimalne naklady za poslednych par rokov, tak ako mu ma stat pomoct? no tak mu preplati tie minimalne naklady v nejakej casti a to je vsetko. a ze to nepkryva naozajstnu reziu? nuz keby neoj.brabraval stat pred tym, tak by mozno dnes dostal viac.
 

:D

:DDDDDD
 
Hodnoť

...

okolo gastro biznisu som nesiel ani okolo ... teda trosku som tam nakukol :-) ale

vie mi niekto neako polopatisticky vysvetlit, ako je mozne ze 2/3 prevadzok nemaju narok na podporu zo strany statu ?

pretoze skromne neako tomu nerozumiem, tak nech mi to niekto polopatisticky ako hlupakovi vysvetli, dakujem

stay safe & stay alive!
 
Hodnoť

ach jo

čo mám ja vedomosti tak vo veľa prevádzok gastro to fungovalo takto že zamestnanci dohoda minimum na papieri(minimum na odvody alebo žiadne teraz štát pomáhaj) a zvyšok na ruku , tu sa ťažko preukazuje pokles a dotácia nasledne preukazovanie tržieb , mnoho nehovorím že všetci ďaleko nepriznávali všetok obrat toto bolo v gastro-biznise zastúpene oveľa vyššom percente ako v inom segmente preto je percento pomoci a čerpanie problematickejšie ako v iných sektoroch
 

 

a co mas proti minimalnej mzde? maju odskodnovat iba nadstandardne prijimovych, ci?
 

ach jo

keby mali min mzdu a nič naviac na ruku tak v pohode ale skutočnosť možno aj raz toľko na ruku v čistom alebo , pracovali na dohodu. tak proti tomu nemám nič , vysvetlím oficiálne mzda cca 100€ zvyšok možno 500 až 600 na ruku v čistom takto to veľmi často fungovalo aj funguje
pozor netýka sa všetkých ale v gastropodnikaní je to veľmi rozšírené viac ako inde ale to som už písal
 

 

podla mojich vedomosti sa pouzivali registr. pokladne a teraz ekasa, co by panko este navrhoval? do kazdej restiky jedneho danovaka? ak ti nedali blocek, mal si si pytat
 

bože

vidím že si veľmi odtrhnutý od reality ako to funguje , ja nenavrhujem nič ja chcem len aby čestne všetko priznali a zdanili nič viac nič menej to je všetko a potom žiadali od štátu pomoc asi tak ,
 

 

ako kazdy co optimalizuje? tak?
 

.

Je iny optimalizovat a nepriznavat trzby. To su dve diametralne odkisne veci.
 

 

nuz mal si sa zapojit do blockovej loterie ked si si zakazdym vypytal blocek v restike :)
 

 

A presne toľko, koľko vlani priznali, budú porovnávať s výpadkom za tento rok. A to bude problém u tých, ktorí nepriznávali príjmy. Do toho samozrejme spomínané vyplácanie zamestnancov v podobe časť oficiálne a ostatné ruku. K tomu samozrejme chýbajúce sprepitné. Na nepriznávaní príjmov môžu pri žiadaní o pomoc zahučať iné profesie.
 

triezve

zhodnotenie
 

<< < 1 2 3 4

Najčítanejšie na SME Ekonomika