SME
Pondelok, 16. september, 2019 | Meniny má Ľudmila

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Slováci už nechcú kupovať poľské mäso, ukázal prieskum (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Obchodnik si najde cestu ako to maso dostane na slovenske taniere.
Bude prebalovat atd...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

To je nezmysel, na to by sa prišlo.

Neviem, prečo sa do centra pozornosti nedostáva Maďarsko. To je etalón kvalitného poľnohospodárstva, aj chovu dobytka...aj mäsovýroby. Asi vyvážajú do lepších krajín ako SR.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Madarsky agroexport sa zvysil z 5,8 mld eur (2010) az na 8,7 mld (2018).
83% ide do EU, väcsinou do zapadnych krajin, dalsich 10 % do JAP, USA a KAN.

Cenovo asi nebudeme most ponukat viac madarskym exportero mako zapadne staty ale mozno tie domace zacnu trosku viac investovat do vyroby
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

V slovenských obchodoch sú dostupné (úplne bežne) maďarské kačice, aj porcované morky (balené ale na SVK). Samozrejme, salámy, klobásy (to už je strašne drahé).

Surové bravčové/hovädzie z Maďarska...o tom som ani nepočul. Ono ani slovenské jahňa nie je zrovna dostupné (a keď áno, stojí nekresťansky veľa).

Tak tlačíme do seba lacné bravčové a kuracinu. Králik, ryby...sú dostupné, no konzumujú sa málo.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

poľské mäso nie,pri slovenskom veľká opatrnosť.

Bravčové z Nemecka Hovädzie z Írska alebo Argentína...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Odkedy sú Nemci "bravčovinári"? Som zvedavý, ako sa dováža mäso z Argentíny bez zmrazenia.
 


Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME Ekonomika