SME
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Američania ponúkajú nový konzervačný prostriedok, udrží dlhšie čerstvosť potravín (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

 

Čoskoro už nebudeme potrebovať potraviny, budú stačiť konzervačné prostriedky.
 
Hodnoť

 

Hm, takze ak dobre citam, je to vlastne vysuseny olej vo forme prasku? Nebude ten zoxidovany ako prasa?

Pokial sa ja dobre pamatam, oxidovane tuky su vsetko len nie dobre pre ludsky organizmus ...
 
Hodnoť

Juj ako sa tesim,

ze mi mliecko vydrzi v chladnicke nie ze mesiac, ale 4!
 

Aj ja

Stedrovecerny majonezovy salat mi vydrzi do dalsich vianoc..
 

Tak tak.

Majoneza helmans by uz teraz prezila nuklearny utok.
 

 

Majonéza (a mlieko) je ovocie či zelenina? :)
 

Kludne aj psenica, raz, ovos,

korovce, arasidy, bob.... Co len chces, alebo co alergicke hrdlo neraci.
 
Hodnoť

Ekonomika poráža zdravie!

Ďalšia tvrdá rana nášmu zažívajúcemu organizmu. Všetky konzervačné látky znemožňujú nevyhnutný rozklad stravy počas normálneho tráviaceho procesu a organizmus nestihne získať nevyhnutné látky zo stravy!!! Imunitný systém je ochudobnený o množstvo látok, ktoré prejdú zažívacím organizmom bez toho, aby obohatili zdravie a imunitný systém
 
Hodnoť

Som ochotný uveriť všetkému!

Ale ak Americký úrad pre kontrolu potravín tvrdí, že konzervačný prostriedok je bezpečný som dosť neistý.
Ten istý úrad tvrdí, že GMO potraviny sú bezpečné a americká administratíva robí všetko preto aby EÚ povolila ich dovoz do Európy.

Prípadné zdravotné poškodenia, či úmrtia jednotlivcov, stoviek, tisícov konzumentov sú zanedbateľnou stratou oproti miliardovým ziskom potravinárskych gigantov.
A aby to tak nebolelo budeme tvrdiť, že na celej zemeguli sa vyhadzujú skazené potraviny - preto tomu treba zabrániť.
Treba! Nekupovať množstvá potravín, ktoré nemáme šancu zjesť, zakázať akcie typu MEGA zľava, XXL týždeň a pod. Žalúdok máme vždy rovnaký, nezväčší sa kvôli akcii v obchode...
 

Nedávno

išiel na STV2 dokument o ožarovaní potravín rádioaktívnym žiarením / nie gama žiarením/. Následkom toho hynú plesne a baktérie, rapídne sa predlžuje tzv. čerstvosť potravín. Niekoľko firiem funguje v USA aj v EU. Napr. také žabie stehienka z Indonézie, sú po ošetrení bezpečné ako lahôdka vo francúzskej reštaurácii :-)
Deje sa to už roky a s rozvojom prevážania potravín po celom svete má toto tzv. ošetrenie stúpajúcu tendenciu a začína sa používať aj u ovocia, potom je lacné celý rok.
Na štítu je potom nenápadné "rádiové ošetrenie".
 


Najčítanejšie na SME Ekonomika