Ďalšia tvrdá rana nášmu zažívajúcemu organizmu. Všetky konzervačné látky znemožňujú nevyhnutný rozklad stravy počas normálneho tráviaceho procesu a organizmus nestihne získať nevyhnutné látky zo stravy!!! Imunitný systém je ochudobnený o množstvo látok, ktoré prejdú zažívacím organizmom bez toho, aby obohatili zdravie a imunitný systém
Ale ak Americký úrad pre kontrolu potravín tvrdí, že konzervačný prostriedok je bezpečný som dosť neistý. Ten istý úrad tvrdí, že GMO potraviny sú bezpečné a americká administratíva robí všetko preto aby EÚ povolila ich dovoz do Európy.
Prípadné zdravotné poškodenia, či úmrtia jednotlivcov, stoviek, tisícov konzumentov sú zanedbateľnou stratou oproti miliardovým ziskom potravinárskych gigantov. A aby to tak nebolelo budeme tvrdiť, že na celej zemeguli sa vyhadzujú skazené potraviny - preto tomu treba zabrániť. Treba! Nekupovať množstvá potravín, ktoré nemáme šancu zjesť, zakázať akcie typu MEGA zľava, XXL týždeň a pod. Žalúdok máme vždy rovnaký, nezväčší sa kvôli akcii v obchode...
išiel na STV2 dokument o ožarovaní potravín rádioaktívnym žiarením / nie gama žiarením/. Následkom toho hynú plesne a baktérie, rapídne sa predlžuje tzv. čerstvosť potravín. Niekoľko firiem funguje v USA aj v EU. Napr. také žabie stehienka z Indonézie, sú po ošetrení bezpečné ako lahôdka vo francúzskej reštaurácii :-) Deje sa to už roky a s rozvojom prevážania potravín po celom svete má toto tzv. ošetrenie stúpajúcu tendenciu a začína sa používať aj u ovocia, potom je lacné celý rok. Na štítu je potom nenápadné "rádiové ošetrenie".