SME
Piatok, 15. január, 2021 | Meniny má DobroslavKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Slováci už na pultoch nenájdu Zlatý Bažant nealko, prestali ho vyrábať (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 4 5 6 > >>

Hodnoť

 

Mohli by skončiť s produkciou všetkých Bažantov, nie len nealko. Niekedy dávno to bolo chutné a kvalitné pivo, vedel som ho odlíšiť od iných už podľa charakteristickej vône, teraz sú všetky jeho verzie bezpohlavné.
 

nedava to logigu, ved toto pivo

nealko je zdravsie, ako ochutene piva a rozne cidre.
Zahranicne spolocnosti skupili nase pivovary, pritom nemaju ziadne povedomie o Slovensku a svojou cinnostou robia rozhodnutia, ktore su na skodu.
Kupili Gemer a prestali ho vyrabat, Saris zase zrusil vyrobu Topvaru v Topolcanoch atd.

Nastastie nie vsetky pivovary skupili zahranicne spolocnosti a prave ich piva preferujem.
 

hmmm

Ibaže by to nebolo o zdraví ale o kvalite piva a následnom predaji. Nemôžu predsa napísať ,že tie s4ačky nikto nekupuje. Ono to vyznelo asi tak ako by som ja povedal ,že by som mohol zarábať ťaźké prachy v IT ale baví ma fyzická robota tak kopem kanály.
 

presne tak

Lebo co sa predava, sa nerusi. Co sa nepredava, sa prestane vyrabat a vsetko okolo su len PR sr0cky. :)
 

 

Pravdepodobne to nie je ani tak, ani tak.. Presnú príčinu nepoznáme, samozrejme normálny človek neuverí takejto streštenej argumentácii.. Je veľký predpoklad, že na príčine je ekonomka. Vysvetlím:

Nealko pivo sa vyrába 3 spôsobmi: 1) vyrobí sa alko pivo a "odstraňuje" sa alkohol na správnu=primeranú mieru (Zlatý Bažant). 2) vyrába sa nealko pivo za použitia špeciálnych kvasiniek, ktoré nevyprodukujú alkohol (Radegast = Birell), 3) prebieha proces výroby piva, ale zastaví sa tesne predtým, ako začne vznikať alkohol. Spôsob č.1 dával a dáva najchutnejšie nealko pivo. Birell je dobrý, ale niečo mu ku č.1 chýba. Spôsob č.3 vyrába - prepáčte za výraz - ***** - takmer nepitné žbrndy.. Koho to zaujíma či má pochybnosti, kúp si, vychlaď a otvor naraz tie pivá a ochutnaj. Ale: spôsob číslo 1 je najnáročnejší, najnákladnejší = najdrahší na výrobu.

Vrátim sa k podstate: ak vyrábaš pivo 10°a máš na ňom (priemerný) zisk 12%, a vyrábaš pivo 12°a máš na ňom zisk napr. 15%, a vyrábaš NEALKO pivo a máš na ňom zisk len 5%, tak začneš zvažovať. Ak ešte okrem toho potrebuješ vyššiu kapacitu na 10 a 12 stupňové pivo, tak je rozhodnuté. Netvrdím, že mám pravdu o pravej a presnej príčine zrušenia výroby "nealko" piva Zlatý Bažant, ale tomu zdôvodneniu o životnom štýle neverím. Stále je tu veľká skupina konzumentov nealko piva. Bažant mal asi viac investovať do reklamy a rozdielu ich piva oproti tým ostatným.
 

 

Môže to byť pravda. Pravdepodobnejšie ale je, že tieto patoky konzumenti odmietajú. A podobne na tom bude ja Bažant alko. Bolo to skvelé pivo kedysi. Ako by povedal klasik, dnes je dobré len na oplach zubných protéz
 

 

Naozaj som presvedčený, že bažant nealko je chutný. Ale ak je neraz o 10-20 centov drahší, ako iné nealko pivá, tak možno je predaj nižší, než sú očakávania a ekonomika. A pridám sa k zástancom Birell zelený jačmeň: je naozaj super, horký, pripomína skutočné pivo.. Ešte pridám: keď som zahral futbal 1,5 hodiny a bolo leto-horúco, chutil vychladený nealko bažant naozaj super. Teda - dôležitý je aj smäd, teplota piva a okolnosti..
 

 

Bažant nealko (hlavne čapovaný) mi bude chýbať. Pre mňa to je najchutnejšie pivo v tej kategórii. Birell (licenčné dánske nealko pivo) mi až tak nechutí. Uvidíme, čo bolo dôvodom k tomuto kroku. Asi sa nealko pivo Heinekenu neoplatí vyrábať a voľné kapacity využije inak. Som zvedavý, aké nealko pivo bude mať v ponuke z dovozu. Birell je konkurencia. Čo budem na cestách ako šofér piť fakt netuším. Nealko radlery sú na čo bývala a kvas z Karloffu ešte nie je na trhu a je otázne, či ho ľudia prijmú, keď ho nepoznajú.
 

 

Skús "Birell zelený jačmeň". Aj ja som zástanca Bažanta, ale ten Birell je fakt dobrý horký..
 

.

Mne napr viac chuti Birell ako Zlaty Bazant.
Najlepsie nealko je ale podla mna Erdinger.

Ja si skor myslim, ze ich niekto zazaloval a zacvakali pokutu.
Osobne som to sice neskusal, ale je mozne, ze ked si das nealko pivo a potom hned budes fukat, tak sa to prejavi.

Dalsia vec je, ze aj v restikach, do ktorych chodim viac najdem Birell ako Zlaty Bazant. Takze asi sa im to uz az tak neoplati vyrabat, kedze predaje pravdepodobne klesaju.
 

 

Je tu niekde v diskusii link na odbornú debatu, robili sa pokusy s väčším počtom respondentov, ani po 4 nealko pivách nenafúkali. Určité malé množstvo alkoholu produkuje žalúdok každého človeka trvale - prebieha v ňom kvasenie pri trávení..
 

 

super, dobre vediet.
Vzdy som mal taku malu neistotu, ked som si dal 2-3 a potom isiel autom.
 

 

Mám to vyskúšané na vlastnej koži - počas cca 2-hodinového posedenia som vypil 4 birely a po cca 30 minútach som absolvoval dychovú skúšku s negatívnym výsledkom. vtedy som vážil cca 82 kg. takže 4 nealko pre chlapa no problem.
 

.

dakujem za potvrdenie.
 

Nejlepší

nealko je Bernard, ačkoliv klasického Bernarda moc nemusím. Birell polotmavý je taky fajn, Erdinger jsem měl párkrát a nemůžu si vzpomenout jak mi chutnal :).
 

 

Ďakujem za zaujímavé informácie!
 

pekný príspevok

Keby Ťa Heineken zamestnal , nemuseli byť teraz za volov.
 

Ta

technologie č.1 probíhá chemicko-fyzikálně, takže proces mění chuť. Dokonce se původní alkoholické pivo může během jedné z metod procesu odalkoholizování vysušit na prášek a pak znovu zalít vodou. Nejšetrnější a pivu nejbližší je technologie č. 2.
 

 

ale vsak oni priznali, ze maju problem s odbytom, pretoze ludia sa orientuju na zdravy styl zivota aj tym, ze vynechavaju alkohol. no a oni nazvali pivo nealko, ale pritom v nom alkohol bol.
takze ak chcem nealko pivo, tak si kupim take, kde alkohol nie je a nie take, ktore sa len tak vola, ci?
 

 

Nikto Ti ho nekáže piť. Pi čo Ti chutí. Stále sa dosť predáva, to znamená, že každý má iné chute. Skús bažant 73, to je podľa mňa najlepšie pivo na trhu, možno aj na svete...Už som čakal, že začneš s europivom, no aj to bolo už dosť vysvetlené od sládkov, že nič také neexistuje. Možno je len veľa ľudí, čo im chutí také aké tie pivá dnes sú, tak aj výrobca vyrába to, čo väčšina na trhu žiada.
 

1 2 3 4 5 6 > >>

Najčítanejšie na SME Ekonomika