SME
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Forbes: Kofola ruší koncept reštaurácií NaGrilu (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

Asi nepoznajú starú dobrú prúpovídku

nevylepšuje to, lebo to pokazíme !
 
Hodnoť

Ugo je predrazena

ovocna/zeleninova stava, ja sa cudujem ludom, ktori to kupuju. Urcite je zdravsie a hlavne lacnejsie is kupit jablko alebo pomaranc namiesto pohara plneho jablcnej stavy...
 

ale ked to niektori

tak radi chlemcu, no nepredaj im to!
 

 

Nikdy som si to nekupil a ani nekupim, radsej si doma odstavim ovocie a mam to iste, ale za tu cenu jedneho pohara sam odstavim pre celu rodinu. Ale tak jednoduchsi ludia chcu byt cool a chcu sa v obchodnom centre ukazat ako sa prechadzaju s tym poharom v ruke...
 

Tak urciteee

Aj ty si denne v praci najdes hodinku na nakup a odstavenie repy s jablkom, mrkvy alebo zelera? Ved je to o dvacať centy lacnejše, ta ne?
 

Ved

nepotrebuje pit tie stavy kazdy den. A nie je to uspora 20 centov, ale pre celu rodinu (4 clenovia) tak 10 EUR.. 4x4 EUR u Huga = 16 EUR, za 6 EUR nakupis 3-4 kg jablk a 2 kg pomarancov, z toho mas 2-3 litre stavy. U Huga 3 litre takejto stavy predaju za 30+ EUR, tkaze ekonomika je jasna...
 

 

(1) ano, velke mnozstva, resp. denne zeleninove stavy sa neodporuca pit
(2) stavy kupujem v priemere za 1.20 - 1.40 EUR (0.25 l) resp. nieco cez 3 EUR (1 l), tj. 3 litre stavy = 10 EUR, nie 30
(3) osobne ovocne stavy nenakupujem (substitut - jalbko, banan, pomaranc je lahko dostupny aj konzumovatelny mimo domu), myslel som najmae na zeleninove stavy - zohnat repu, zeler atd. a odstavit ich je casovo narocnejsie, navyse sa ich neodporuca pit vela (vseobecne ekvivalent toho, co by clovek zjedol aj v "pevnom" skupenstve) a odstavovat 250 ml pre osobnu spotrebu... no, jednoducho, nasli dieru na trhu, preto im to funguje :)
Ako napisal niekto nizsie, neplatis len za stavu, ale aj za uspory, ktore dosiahnes tym, ze si ju nevyrabas svojpomocne.
 

 

Ja mam casu kopec, nie kazdy ma otrocku pracu ako asi aj ty ;-)
 

 

v UGO si predsa nekupujes iba stavu, ale celu sluzbu rychleho odstavovania s podanim pohara stavy rovno do ruky. nemozes teda porovnavat stavu z uga so stavou, ktoru si spravis doma, nie je to rovnaky produkt.
 

OK.

Kupujes si teda poriadne predrazenu sluzbu odstavenia a podania do ruky. Toto nie je dobry koncept vobec, je to vytahovanie penazi z vrecak ludi, tzv. cesky prumysl lehky, cize taka kolotocarina, prirovnal by som to k vyrobe cukrovej vaty. Ak by takto pracoval McDonald, tak my jeden hamburger nestal 1 EUR ale aspon 5 EUR, okrem ineho, tam ti ho tiez niekto musi tu fasirku usmazit, naarnanzovat, zabalit a podat do ruky. McDonald robi s takymi nizkymi marzami a dosahuje take koncove ceny, ze sa ti jedlo toho isteho druhu neoplati pripravovat doma... Hugo je nieco ine, tam je to cista ceska kolotocarina, ved v clanku si cital, ze skusali koncept restauracii s grilovanymi vyrobkami a pohoreli.
 

 

ci je cena vysoka, to uz posudili zákazníci, nie? mne sa tiez zdaju drahy a nechodim tam, mnohym ludom to vyhovuje.
akurát nechapem ten ich pokus s grilovanimi vecami, tam je trh podla mna dost presyteny.
 

re

Nie je to iba o sluzbe, ono tu stavu aj niekto musi vyrobit, ale nejak by som to nerozlisoval :)

V McD je cenotvorba nasledovna, najdrahsia aj v tomto spominanom retazci je obsluha.
Zaiste sa cenotvorba trochu lisi medzi najlacnejsim a najdrahsim produktom, ale nejedna sa o nejake nizke marze. Hlavne uskalie je v cene vstupnych produktov v retazci - aj napriek tomu, ze dosahuju celkom dobru kvalitu je ich cena minimalna. V podstate sa jedna o lokalne suroviny (Nemecko, Rakusko, Slovensko, Madarsko, Polsko) - ked chces kludne ti aj napisem, odkial co je - este si to pamatam, taka salateria nerobi koktejl iba z jablk a hrusiek - dovaza suroviny z exotickejsich krajin - takze logicky ta vstupna cena surovin je naozaj radovo vyssia (ovocie je obecne drahsie nez zelenina).

Produktov v retazci je samozrejme viac cize cenotvorba je viac "vyvazenejsia" (nie je to iba o hamburgeroch) - salateria ma predsa len obmedzenejsi sortiment a tie produkty povacsine predava samostatne (aspon som si to tak vsimol).

Ano, aj jedlo z mekdonaldu, sa ti oplati pripravovat doma :)) - nie len z ekonomickeho hladiska (aj ked asi nedosiahnes taku nizku nakupnu cenu surovin dorovnas to "marzou" :).

Uznavam vsak, ze s hranolkami je to asi najvacsi problem - urobit doma lepsie a kvalitnejsie domace hranolky to sa naozaj neoplati - nie len co sa ekonomickej stranky tyka ale aj co sa dostupnosti konkretnych odrod zemiaka vhodnej na hranolky :) Jednoducho odrodu zemiaka dobreho na hranolky na pulte v hypermarkete ci trhu len tak nezozenies - je jednoduchsie ist a kupit si hranolky zmrazene :) a to este nevravim o nie jedoduchej priprave. Ale za ten pocit, ze su domace to obcas stoji aspon to skusit :))
 
Hodnoť

Kofola ?

Táto súčasná, je oproti tej z minulosti, iba obyčajný "patok" a nie Kofola !
 

 

Plný súhlas. Prestali sme ju kupovať už dávnejšie.
 
Hodnoť

 

Kofola z flasky mi nechuti, pijem len v lete capovanu v parku - ta ma aspon ako taku chut.
 
Hodnoť

 

od začiatku som vedel,a že tento projekt je odsúdený na neúspech.
 


Najčítanejšie na SME Ekonomika