SME
Utorok, 22. október, 2019 | Meniny má Sergej

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Američania sa boja sladkostí s „éčkami“, Nestlé mení recepty (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť:   mínus indicator plus

Konecne budu aj v USA

sladkosti zdrave.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ale kde, to len namiesto 4-hydroxy-3-methoxybenzaldehydu napisu na obal vanilkova aroma. A namiesto glutamanu sodneho bude kvasnicovy extrakt - tak sa to robi u nas na vsetkych potravinach na ktorych je napisane „bez glutamanu“.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Nepoznam nic lepsie

ako dobre vykvaseny kvasnicovy extrakt. Tych 4- hydroxy - 3 - menthoxy je mi luto.Moje deti sa isli za nimi utlct.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

...a ako červené farbivo namiesto pomletých chrobáčkov napíšu karmíny. Že semienka z anátového stromu... Som sa pobavil.

A zaujímavé že namiesto fruktózy začnú používať skutočný cukor, kým u nás sa deje naopak...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Treba kupovat produkty sladene steviou.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

niečo ako arašidové Tatranky od Opavie, ktoré zmenili zloženie a už sa v nich nenachádza ani miligram arašidu
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

To je preto,

aby ich mohli konzumovat aj alergici na arasidy.Vyrobca mysli na vsetko.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

nj, zijeme vo svete, kde arasidove tatranky nemaju arasidy, ale na mlieku z teska je napisane, ze moze obsahovat arasidy, cukriky neobsahuju cukor a inteligentny praci prasok robi vsetko, len necisti saty. Jar je jemny na ruku (premastuje, namiesto toho, aby odstranil spinu a mastnotu z taniera), m&ms nefarbi ruky (kedze nereaguje na pot, co je 99% voda, ale reaguje vraj na sliny, co je 99% voda) a kazdy krem ta omladi o 20 rokov. Masove vyrobky obsahuju viac soje ako sojove rezy a hermelin sa robi z eidamu (to uz si len vymyslam veci...), presklene okna su z plastu a jedina vec co nie je z ciny je cinsky porcelan.
Kebyze donutili firmy napisat pravdu o ich vyrobkoch, tak to by sa asi ludia zburili
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

...nestlé :o)

Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ečka im vadia a tie tony cukru nie...zaujímavé..
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

zaujimave na tom nie je nic..:) ked uz je clovek sladkost tak tam ten cukor predpoklada..:) to ale neznamena ze tam musia byt aj umele farbiva atd atd...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Mala som na mysli skôr to, že všetky výrobky sú presladené, nie osladené.. A nie každé ečko je umelá prímes..
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Fruktóza je tiež skutočný suchor

Pani Kissová,

chcel by som vám poodhaliť dobre strážené tajomstvo: fruktóza je tiež skutočný skutočný cukor, nie je nijako umelý!
Konzumujete ho denne napríklad v ovocí :-)

A ešte pridám jedno tajomstvo:
aj ten podľa vás "skutočný" cukor (teda sacharóza) sa vám v tele v procese metabolizmu rozloží na fruktózu a glukózu :-)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Prepáčte preklepy v mojom príspevku...

...boli spôsobené nadmernou konzumáciou umelých cukrov vo forme likéru :-(
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Presne toto zaujalo aj mňa

A vlastne ani neviem, čo je na fruktóze ako takej škodlivé (nebavme sa o tom, že všetkého veľa škodí)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Pravdepodobne ide o to, ze kvoli svojej jedoduchsej strukture sa rychlejsie dostane do krvi a sposobi sok organizmu, ktory nasledne musi vylucit enzymy na znizenie hladiny cukru, co zase skonci velmi nizkou hladinou, cize sa zacnu vylucovat enzymy..... bla bla a tak dalej. Dobre to pre telo urcite nie je.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Všetkého veľa škodí

Fruktóza konzumovaná v normálnych množstvách nemôže organizmus nijako šokovať. Diabol je ukrytý v detaile - čo je ešte normálne množstvo a čo už nie.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Je to komplikovanejsie. Fruktoza ma nizsi glykemicky index (nevyvola taku inzulin. odozvu) ako glukoza a sacharoza. Preto sa aj obcas pouziva/la ako sladidlo pre diabetikov. Problem je asi v tom ze nie sme prisposobeny na vyssi prijem fruktozy kedze nebola v nasej strave dominantna (nachadza sa v ovoci, mede) - nie je zabezpecena kontrola jej hladiny v tele. Ale stretol som sa protichodnymi informaciami ako prebieha jej metabolizmus.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Fruktóza v akejkoľvek forme bol vždy ideálny doplnok pri športovej aktivite vďaka jeho možnosti rýchlej premeny na energiu. Ako už ale bolo spomínané, všetkého samozrejme veľa škodí.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

wxp2kano

Asi mas na mysli "hroznovy cukor", to je ale glukoza, nie fruktoza.
 

1 2 >

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME Ekonomika