SME
Streda, 23. október, 2019 | Meniny má Alojzia

Načítavam, moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Americký koncern chce kúpiť Zvolenský jogurt (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

Hodnoť:   mínus indicator plus

jeden z troch jogurtov, co sa daju jest

Teda z dvoch (Zvolensky a SABI), lebo Humenske jogurty uz asi zanikli, lebo ich nevidno.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

A selecky sa neda?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

tak tak, Selce :) Oproti nim je aj zvolenský jogurt len biela voda :)
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

A oproti tesco seleckemu smotanovemu jogurtu je aj selecky jogurt len biela voda :-). Skoda, ze uz s tym tesco prestalo :( 15% tuku nekupis len tak. Uz nam ostava potom len smotana so 40% tuku aj to robi len jedna znacka :(...
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Hej, ten Tesco bol parádny, paradoxne tiež zo Seliec a mnohé z šarží tromfli aj domovskú značku :) Treba do jogurtu zo Seliec domiešať ešte lyžicu masti, nech má to správne percento :D
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Ja som aj do 15% vzdy domiesaval aspon polievkovu lyzicu kokosoveho tuku na dochutenie.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Neprestalo

s tým Tesco, prestali Selce. Nemali dosť kvalitnej suroviny.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

selčiansky je špica, môj najoblúbenejší..
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

skus TAMI

tzv. zivy jogurt, ktory zreje v tegliku. To je presne to, co si pamatam z humenneho za cias sociku.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

tak uz len to ze to zreje v plastovom

tegliku hovori za vsetko
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

:)

aj tie prapovodne boli v plaste. Ved na tom sme vyrastli :) a neboli z NDR
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

Tak si ho kup!

A potom dristaj! Kúp si dva, jeden zjedz čerstvý a druhý nechaj postáť a zjedz tak 2-3 dni po záruke a uvidíš, že bude ešte lepší, hustejší. Sabi sú jednoducho najlepšie jogurty, tie Zvolenské od kedy patria pod Senoble sú len obyčajný grc, takže je úplne jedno, ktorý šlendrián tú značku bude vlastniť. Osobne si ho aj tak nikdy nekúpim.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

a preco na mna utocis?

preco sa tak vulgarne vyjadrujes na moju adresu? urobil som ti nieco? nemal som si napisat svoj pohlad na vec, ze podla mna kazda potravina dokonca zrejuca v plaste v porovnani so zrenim v skle si z umelej hmoty prenasa neziaduce latky? nemam podla teba, drzitela zelenej karmy, narok vyjadrit sa?
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

zvolenske jogurty, tie smotanove su stale kvalitne ale senoblacke vymysly, ktore nemaju v nazve nic okrem prichute by som ani prasatam nedaval. rovnako ako ine "svetove" brecky typu danone - ale to nie je jogurt , na tom sa zhodneme vsetci :D
aj hollandia je vyborna ale predsa len cim blizsie, tym si myslim, ze lepsie. osobne mam najradsej selcianske, tami a zvolenske. v takom poradi.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Priemyselné jogurty z pasterizovaného mlieka sa plnohodnotne jogurtami nazvať nedajú, sú mŕtve, i keď pre jazýčky lahodné. My už žiaľ pomaly ani nevieme ako pôvodné originály majú chutiť, podobne syry a ďalšie mliečne výrobky.

BTW ja som dnes "kúpil Zvolenský jogurt" bez žiadnych komplikácií, dokonca v množnom čísle, podobne som videl veľa spoluobčanov tak urobiť. Môže tak aj Schreiber, keď čítam, že má s kúpou omnoho viac komplikácií, na počkanie môže u nás v kráme na rohu :-).
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Priemyselné jogurty z pasterizovaného mlieka sa plnohodnotne jogurtami nazvať nedajú, sú mŕtve, i keď pre jazýčky lahodné.

Myslim, ze technologii jogurtov az tak nerozumies... V jogurte nie je podstatna "ziva" kultura, co tam bola predtym (pochopitelne v krave samotnej ziadna nie je - bakterie sa do mlieka dostanu az kontaktom s vemenom a dojacimi zariadeniami) a nie su nijak zvlast prospesne pre kohokolvek, od telata po ludi.
Hlavny benefit jogurtu je zbierka cennych bifidus atd. bakterii ("jogurtova kultura"), ktorymi sa naockuje mlieko, a ktore sa dokazu namnozit tak velmi, ze cast z nich prezije cestu ludskym zaludkom a ma aj nejaky terapeuticky efekt v ludskom creve. Nahodne bakterie z okolia v tomto pripade skor prekazaju, lebo sa v mlieku dokazu namnozit rovnako - na ukor jogurtovych - ale samozrejme ziadny prospesny ucinok nemaju.

Pokial viem, hlavny problem s pasterizaciou mlieka je znehodnotenie cennych Omega3 mastnych kyselin, ktore su citlive na teplo. Ale to by sa ta krava v prvom rade musela past na trave, aby nejake tie omega3 mala, ze.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

neviem, prečo

voľakedy ľudia pili najradšej čerstvo nadojené mlieko, z neho čerstvo zmútené maslo, alebo smotana, či syr....no potom ktosi prišiel s tým, že mlieko sa musí pasterizovať....no pri tejto vysokej teplote sú zabité všetky živé bunky....lenže naše telo sa ako vieme skladá zo živých buniek, teda pre ďalší život potrebuje živé bunky a tie v pasterizovanom mlieku nie sú...pokiaľ však má človek zdravý imúnny systém, tak sa aj v dnešnej dobe môže napiť čerstvého mlieka....
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

zato ty tomu rozumies

tu kde zijem si kupujem zasadne "live yoghurt". A tie tvoje s.acky si nechaj pre seba.

Na to aby nase deti vedeli ako maju chutit potraviny sme tu my, rocniky 73 a starsi.

K clanku.
mali by sme sa nas.a.t a uz nikomu nepredat ani cihlu!!!!! A to myslim smrtelne vazne.


PS.
Najlepsie jogurty vyrabaju v Lovcici Tubin pri ZH. Neodporucam ochutnat nikomu kto nema k nim pravidelny pristup. Lebo nijaky iny uz nebude dost dobry. Ja som tiez tak dopadol.
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Nedávno som kupoval -na skúšku-brnenské jogurty, predáva sa v sklenených fľaštičkách, chuť : ako si "pamätám" z čias pred 89, len tá cena, jeden jogurt cca250ml stojí okolo "evro a 50 centy" , ináč u mňa zatiaľ vyhravá SABI
 
Hodnoť:   mínus indicator plus

 

Jednu vec by som tym (nielen) Sabi vytkol, aj ked ich jem pravidelne.
Pridany modifikovany kukuricny skrob. Naco to tam pchaju?
Potom ma 100g jogurtu 15g sacharidov a z toho 14.6 cukru a to je dost vela... Pokojne by mohli byt aj menej sladsie, aby ta jahoda bola iba prichut a nie chut.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

Prihláste sa

(?)
 


Ďalšie možnosti
Zoznam diskusií

Registrácia
Zabudnuté heslo
Kódex diskutujúceho

Najčítanejšie na SME Ekonomika