Ano, antibiotika sa naozaj podavali hydine, ale bola vypracovana presna metodika ktora urcovala kedy mozu ist na porazku, aby sa antibiotika nenachadzali v tele a stihli sa vyplavit. Casto sa prezentuje ako skutocnost, ze za sociku sme mali nekvalitne potraviny, ale nie je to tak. Nase normy boli podstatne prisnejsie, ako tie v EU. S ich aproximaciou nemali nasi polnohospodari a potravinari ziadne problemy. Za sociku sa robilo aj ockovanie zvierat proti roznym nakazam, ale tiez bola na to vypracovana presna metodika. Ockovanim sa predchadzalo masovym epidemiam, pri ktorych za jednu noc moze uhynut aj 100000kusov /mor, slintacka, krivacka, horucky.../. Ak by sme neprestali s ockovanim, tak by sme nemohli exportovat maso. Casto som pocul nazor, ze u nas sa v 70 a 80tych rokoch davali rastove hormony do krmiva. To veru nie je pravda a u nas to bolo prisne zakazane. Toto sa robilo niekde inde. To je zaroven aj dovod proco su napr. Holandania tak strasne vysoki.
V tescu na jazere v košiciach majú kurča ktoré ma váhu 2,5kg-VÁŽNE!!!!!!sú to svine ľudia čo toto robia-idú cez mrtvoly kašlú na všetko a etika je pre nich cudzie slovo
najlepšie kurence sú však tie černobyľské - so štyrmi stehnami a štyrmi krídlami. A najlepšie na tom je, že keď jedno stehno odrežeš, tak druhé do rána dorastie.
kurca z obchodu NIKDY. radsej si kupte od znameho z dvora. kura, kacku hus, to je jedno. v obchode je hydina cista chemia, pchaju ich tonami antibiotik. potom sa vsetci cuduju, preco maju kazdy rok chripku. ziadna imunita.
Rad by som si kupil ale nemam takeho znameho. Tazko v meste take nieco zohnat. Pritom si myslim ze dopyt po tom je. Nemuselo by to byt ani uplne bio kura, len nech nie je napchte s rackami. Mohlo by mat kludne znacku "kura bez s raciek". Cena nech je hoci o polovicu vyssia, nemusim mat maso kazdy den.
podľa našich zákonov je za dovezené krmivo zo zahraničia, ako aj jeho používanie zodpovedný dovozca. Pri dovoze z inej krajiny EU je to výrobca. To je vnútorný trh EU.
Pači sa mi veta v ktorej sa hovori že bežne kura dnes váži 1,5 kg. Bežne kurčata sa dnes chovaju okolo 35 až 42 dni. Podľa rastovej krivky by 35 dňove kurča malo vážiť okolo 1,9 kg, niektore kohuty v tejto dobe maju už okolo 2,2 kg a to aj bez rastových hormonov a pod. látok. U nás sa bežne expeduju aj 42 dňove kurance ktore by mali vážiť okolo 2,5 kg.
treba zadotovať družstvá a zamestnať tam nezamestnaných , nie dovážať mäso z Brazílie , Číny alebo tramtárie ... potom samá rakovina , bujnenie buniek po rastových hormónoch, alergie a chorí ľudia od narodenia .... je to hnus ako sa zdevastovalo poľnohospodárstvo na Slovensku za posledných dvadsať rokov , a to len tzv. vyšší princíp trhu...fuj
Zodpovedných zavrieť a kŕmiť ich
A co by sa im take stalo,,,
hm...