Bratislava 6.marca (TASR) - Zástupcovia spotrebiteľov a potravinárskeho priemyslu v SR požadujú stále zastúpenie v medzirezortnej komisii pre bezpečnosť potravín. Mala by sa tým zlepšiť koordinácia, komunikácia a reálna spoluzodpovednosť jednotlivých zložiek ovplyvňujúcich potravinovú bezpečnosť. Vyplýva to z komuniké z odborného fóra, ktoré sa dnes uskutočnilo v Bratislave.
Združenie slovenských spotrebiteľov (ZSS) a zástupcovia potravinárov deklarovali spoločný záujem na bezpečnosti potravín a vytváraní potrebných mechanizmov na jej zabezpečenie. Konštatovali, že vláda SR uskutočňuje v tomto smere pozitívne kroky.
Na seminári sa zúčastnili predstavitelia ZSS, Regionálnej potravinárskej komory (RPK), Slovenského združenia pre značkové výrobky, Ministerstva pôdohospodárstva SR, ako aj ďalších štátnych orgánov a vedeckej sféry. TASR o tom informovala podpredsedníčka RPK Elena Jablonická.