Sieť Fornetti zmení meno. Takto sa bude volať

Dunajskostredská rodinná firma prestáva používať licenciu na maďarskú značku Fornetti, bude mať viac slobody pri vymýšľaní nových chutí i pečiva.

V dunajskostredskej pekárni vyrobia mesačne asi 800 ton pečiva.(Zdroj: Fornetti Slovakia)

BRATISLAVA. Sieť rýchleho občerstvenia Fornetti, ktorá pečie a predáva sladké či slané koláčiky, zmení ešte tento rok meno na Minit.

Ukončí tak dlhoročné používanie licencie na maďarskú značku Fornetti, dunajskostredská pekárska rodina Ambrovicsovcov si ju prvýkrát zakúpila ešte v roku 1999.

„Je to naše strategické rozhodnutie, ktoré nám umožňuje rýchlejší rast, napredovanie vo všetkých oblastiach nášho biznisu,“ vysvetlil konateľ a zakladateľ spoločnosti Fornetti Slovakia František Ambrovics.

Rozhodnutie osamostatniť sa od maďarského partnera bolo podľa neho dôležité pre ďalší rozvoj. Napríklad preto, že teraz môžu byť pri vymýšľaní nových chutí či pečiva slobodnejší a nemusia to konzultovať s maďarskou firmou Fornetti.

Článok pokračuje pod video reklamou

Rozhodnutie zmeniť meno oznámila dunajskostredská firma iba pár dní potom, čo maďarská spoločnosť Fornetti, od ktorej si Ambrovicsovci kupovali licenciu na značku, zmenila majiteľa.

Začiatkom augusta prebral maďarské Fornetti švajčiarsko-írsky potravinársky koncern Aryzta, jeden zo svetových lídrov vo výrobe mrazených pekárenských výrobkov.

Chute sa meniť nebudú, sľubuje zakladateľ

Okrem loga a mena na prevádzkach sa obmení aj názov firmy, z Fornetti Slovakia sa zmení na Minit Slovakia.

Pre zákazníkov sa podľa Ambrovicsa nič nemení, keďže koláčiky vyrábajú vo vlastnej pekárni v Dunajskej Strede a podľa vlastných receptúr.

„Produkty a chute nielenže zostávajú, ale pripravujeme aj novinky v sortimente,“ vraví Ambrovics.

Pri zmene názvu a loga spolupracovala firma s reklamnou agentúrou Istropolitana Oglivy. Minit má byť spojením slov minúta a mini výrobok.

S motívom minúty už Ambrovicsovci majú skúsenosť, v Bratislave totiž prevádzkujú dve vlastné prevádzky s rýchlym občerstvením pod značkou Minute Fresh Food Bar.

Vyrábajú aj chlieb či bagety

Samotné Fornetti u nás fungujú ako franchisingová sieť, hlavnú licenciu si kupovali Ambrovicsovci, ktorí pečivo vyrábajú vo svojom dunajskostredskom závode.

Odomknite si článok - prihláste sa alebo si predplaťte Sme.sk
Vyskúšajte predplatné za 1€ týždenne. Staňte sa predplatiteľom už za pár sekúnd. Pošlite SMS s textom C3TYS na číslo 8787. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti predplatného Sme.sk:
Odomknite si článok - prihláste sa alebo si predplaťte Sme.sk
Vyskúšajte predplatné za 1€ týždenne. Staňte sa predplatiteľom už za pár sekúnd. Pošlite SMS s textom C3TYS na číslo 8787, alebo kliknite na tlačidlo s textom SMS a odošlite predvyplnenú SMS. Predplatné môžete kedykoľvek zrušiť (viac na www.sme.sk/vop).
Ďalšie možnosti predplatného Sme.sk:
Ročné predplatné
29 €
Objednať
Ušetríte až 17,80 € v porovnaní s mesačným predplatným
Štvrťročné predplatné
9,90 €
Objednať
Ušetríte 1,80 € v porovnaní s mesačným predplatným

Už mám predplatné - prihlásiť sa

S predplatným získate:
  • neobmedzený prístup k obsahu Sme.sk, Korzar.sk a Spectator.sk
  • viac ako 20-ročný archív Sme.sk
  • čítanie a rozhovory z príloh TV OKO/TV SVET, Víkend a Fórum
  • neobmedzený počet diskusných príspevkov
  • neobmedzený prístup k videám a slovenským filmom na Sme.sk
  • dostupné na PC a v aplikáciach Android a iPhone

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Ekonomika

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  2. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  8. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  9. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  10. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 26 068
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 18 924
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 17 850
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 12 867
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 9 184
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 947
  7. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 3 248
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 188
  9. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 3 119
  10. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších! 2 004

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Nový bulvár dostane Bratislava na jeseň 2019

Nový bulvár má byť hotový na jeseň 2019.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Ako riskantná je cesta slovenským autobusom

Aká je kvalita autobusov na cestách.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Majstra populizmu nemá kto nahradiť

Skutočný talent vie škodiť aj z opozície.

Neprehliadnite tiež

U.S.Steel z Košíc neodchádza, plánuje investovať

Raši hovoril s vedením v USA, trápia ho emisie a náklady na prevádzku.

Na dostavbu Mochoviec si elektrárne požičajú 700 miliónov eur

Akcionári majú záujem uviesť elektráreň do komerčnej prevádzky v čo najkratšom čase.

Ako môže pasažier skontrolovať autobus

Ročne neprejde technickou kontrolou každý desiaty autobus.

Ročne idú na technickú kontrolu tisícky autobusov. Desatina ňou neprejde

Rakúska polícia koncom júna zastavila spoj pre jeho zlý technický stav neďaleko Viedne.

Ryanair zrušil na budúci týždeň tristo letov

Dôvodom je hrozba štrajku členov palubného personálu.