Na Slovensko mieri ďalší americký fastfood

Nová sieť s rýchlym občerstvením Broaster Chicken u nás zatiaľ zháňa výhradného partnera. Investície na licenciu jednej prevádzky sa pohybujú vo výške 400-tisíc eur.

(Zdroj: ILUSTRAČNÉ - antreprenor.money.ro)

BRATISLAVA. Americký reťazec rýchleho občerstvenia Broaster Chicken plánuje vstup na slovenský a český trh. V oboch krajinách teraz hľadá výhradných zástupcov.

Firma svoju prvú európsku pobočku otvorila v roku 2011 v Poľsku, teraz tam má šesť prevádzok. Potvrdil to pre českú agentúru ČTK Adam Rezek zo spoločnosti PROFIT system, ktorá sa zaoberá poradenstvom v oblasti franšíz.

„Reťazec vidí v českom trhu potenciál na otvorenie až 150 prevádzok, na Slovensku je to niečo podobné. Dôvodom je relatívne nízka konkurencia a priestor na rast,“ povedal pre SME.

Kedy, zatiaľ nejasné

Stále nie je jasné, kedy budú prvé pobočky otvorené. „Zatiaľ prebiehajú rokovania, je predčasné hovoriť o časovom rámci,“ dodal.

Pobočky by sa mali otvárať v mestách s minimálne 50-tisíc obyvateľmi, povedal pre ČTK majiteľ spoločnosti Etna Distribution, ktorá zastupuje Broaster Chicken v krajinách strednej a východnej Európy.

Broaster Chicken by tam mal konkurovať fastfoodovým sieťam ako McDonald`s, KFC a Subway. Burger King svoje slovenské prevádzky pred rokom zatvoril, nedarí sa ani KFC, ktorý od februára zatvoril pobočku na Námestí SNP v Bratislave.

„Nebola rentabilná. S jej tržbami sme neboli spokojní,“ povedala vtedy Lucia Vašková zo spoločnosti Queensway Restaurants Slovakia, ktorá u nás vlastní licenciu na prevádzky KFC a Pizza Hut.

Už pred dvoma rokmi zanikla pobočka KFC na Obchodnej ulici v Bratislave. Reťazec tvrdil, že koncepcia dvojpodlažnej pobočky nebola vyhovujúca.

Náklady na pobočku

Frenčízový partner Broaster Chicken si bude musieť kúpiť licenciu. Tá stojí na jednu prevádzku na Slovensku 400-tisíc eur, v Česku až 1,5 milióna eur.

Nový fast food sa bude podobať na KFC. Na webe firmy sa píše, že Broaster Chicken ponúka unikátnu receptúru obaľovaného kurčaťa, ktoré je pripravené metódou „broasting", čo je príprava mäsa kombináciou tlakového a hĺbkového smaženia.

Pôvodom pochádza reťazec z amerického Wisconsinu, dnes má podľa Rezeka 10-tisíc prevádzok v USA.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Ekonomika

Inzercia - Tlačové správy

  1. Čo majú študovať naše deti, aby si v budúcnosti našli prácu?
  2. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska
  3. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou
  4. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  5. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie
  6. Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád
  7. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre
  8. Objavte novinku s duálnym účinkom proti starnutiu pleti
  9. Mobil banking VÚB opäť bližšie k najlepšej bankovej aplikácii
  10. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia
  1. Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou
  2. Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska
  3. Moderný hotel, kde sa cítite ako doma
  4. Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave
  5. Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu
  6. Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?
  7. Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea
  8. Slovensko spieva koledy
  9. Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave
  10. Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva
  1. Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie 58 494
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 14 963
  3. First moment za skvelú cenu: Neapol, Capri, Pompeje, Ischia 12 537
  4. Takto vyzerá miesto, odkiaľ k nám putuje slovenské hovädzie 9 932
  5. Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre 8 885
  6. Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur 5 781
  7. Geológ: recykláciu umelého kopca v Slnečniciach sledujeme denne 4 456
  8. Nový cestovný poriadok ŽSR z vášho regiónu v denníku SME 3 924
  9. Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch 3 881
  10. Volkswagen radí: ako svietiť a čo s hmlovkami? 3 629