Štrbské Pleso 26. apríla (TASR) - Ľahšie stráviteľné jedlá a väčší podiel zeleniny charakterizovali dnešnú gastronomickú výstavu jedál a cukrárenských výrobkov vo Vysokých Tatrách. Bola v poradí dvanástou, mala prívlastok jarná a konala sa v hoteli Patria na Štrbskom Plese.
Nové trendy v gastronómii prezentovala polstovka subjektov predovšetkým z Vysokých Tatier a blízkeho podhoria. Nechýbali ani budúci kuchári a cukrári, ktorí potvrdili odhodlanie držať krok s "majstrami varešky".
S invenciou prestreté stoly ponúkali studené misy, ktoré lahodili chuti i zraku. Cukrári dali nazrieť do kuchyne prípravy minidezertov, kombinovaných s ovocím. Prezradili, že aktuálnym trendom sú "úsporné" zákusky, nízkotučné krémy a konečná úprava sladkostí, ktorá je malým umeleckým výtvorom na tanieri.