Bratislava 4. júna (TASR) - Spoločnosť Bonduelle Slovensko síce vstúpila do likvidácie, jej značka však naďalej zostáva na slovenskom trhu. Všetky aktivity Bonduelle na Slovensku v rámci optimalizácie obchodnej štruktúry totiž prevzala česká spoločnosť Bonduelle so sídlom v Prahe.
Rozsah obchodnej činnosti pre SR, ktorej obsahom je ponuka mrazenej a sterilizovanej zeleniny pre maloobchod aj gastronómiu, teda zostáva nezmenený a v žiadnom prípade sa likvidácia nedotkne zákazníkov ani neohrozí pozíciu značky Bonduelle na tunajšom trhu.
TASR to oznámila spoločnosť Bonduelle Slovensko po tom, čo v polovici marca niektoré médiá zverejnili neúplnú informáciu likvidátora, ktorou je firma Mazars Slovensko, o vstupe spoločnosti do likvidácie.
Zachovanie obchodnej značky Bonduelle na trhu umožní, aby si slovenskí zákazníci v sieti obchodných prevádzok a hypermarketov kupovali klasický a inovovaný sortiment kvalitnej mrazenej a sterilizovanej zeleniny, ktorá patrí k zdravej výžive spotrebiteľov.
Francúzska skupina Bonduelle je už viac rokov najväčším spracovateľom a dodávateľom zeleniny v Európe. Svoj tradičný sortiment - mrazená a sterilizovaná zelenina - rozšírila začiatkom roku 1997 o spracovanie čerstvej zeleniny. Táto rodinná firma s viac ako 150-ročnou históriou má sídlo v meste Lille. Výrobné závody spracovávajúce vyše 50 druhov zeleniny sa nachádzajú v najúrodnejších oblastiach Francúzska, Španielska, Portugalska, Talianska, Belgicka, Nemecka, Poľska, Maďarska a Ruska a od roku 1997 aj v Južnej Amerike.
Bonduelle, s. r. o., Praha, ako dcérska spoločnosť francúzskej nadnárodnej firmy vznikla v roku 1991. O dva roky neskôr sa na Slovensku etablovala na trhu jej samostatná pobočka Bonduelle Slovensko, s. r. o., Bratislava. Na českom a slovenskom trhu firma ponúka sterilizovanú a mrazenú zeleninu v baleniach pre gastronomické zariadenia a maloobchodnú sieť. Výrobky sa dovážajú z tovární vo Francúzsku, Poľsku a Maďarsku.