Najväčší záujem na trhu je o hrach a kukuricu. Mraziarne spracovali v tomto roku 300 ton (t) hrachu a plánujú spracovať 250 t kukurice. Podľa slov Petra Hupku z výrobného oddelenia si ľudia pomaly zvykajú aj na netradičné a v minulosti menej známe druhy zeleniny, ako je napríklad brokolica či cukina. "So spracovaním zeleniny sme začali v polovici apríla špenátom. V najvyššej sezóne zamestnávame vyše 100 ľudí, medzi nimi aj brigádnikov. Pracujú v dvoch zmenách v nepretržitej prevádzke, aby sme stíhali surovinu spracovávať," uviedol Hupka.
V súčasnosti spracovávajú mraziarne tekvicu, ktorej plánujú vykúpiť 60 t. "Tekvica je najnáročnejšia na ručnú prácu. Až 60 % prác sa vykonáva ručne. U ostatných surovín je podiel ručnej práce 20, maximálne 30 %," skonštatoval Hupka. Dodávateľmi zeleniny pre mraziarne sú predovšetkým pestovatelia z regiónu juhozápadného Slovenska. Problémy s nedostatkom suroviny v mraziarňach nemajú, úbytok pestovateľov zatiaľ nepocítili. Odbyt mrazených výrobkov na domácom trhu do značnej miery ovplyvňujú dovozy.
Mraziarne Sládkovičovo, a. s., dosiahli v uplynulom roku tržby za predaj vlastných výrobkov a služieb v objeme 117,6 milióna Sk, čo znamená medziročný pokles o 21,4 %. Výroba predstavovala vo finančnom vyjadrení 129,7 milióna Sk. Hospodárenie firma ukončila so stratou 3,5 milióna Sk.