Brusel 19.marca (TASR) - Spotreba hovädzieho mäsa v krajinách Európskej únie sa v uplynulých týždňoch dočkala mierneho oživenia, pričom obyvatelia Veľkej Británie dokonca kupovali hovädzie mäso v zvýšenom množstve. I tak ale pokles spotreby charakterizoval takmer všetky krajiny únie, v priemere asi o 25 %.
Z údajov zverejnených Európskou komisiou vyplýva, že od októbra minulého roka klesla najviac spotreba v Nemecku, a to o 50 %. Takmer polovičný prepad zaznamenalo aj Taliansko (42 %), nasledované Španielskom (35 %). V Grécku a Luxembursku sa spotreba hovädzieho znížila o 30 %, v Portugalsku o 25 % a vo Francúzsku o 30 %. Susední Rakúšania zaznamenali pokles o 15 % a Belgičania o 10 %. Dánsko, Holandsko, Írsko, Fínsko a Švédsko vykázali nulovú zmenu a Británia ako jediná nárast o 3 %.