BRATISLAVA. „ Najsilnejšie chvíle, ktoré som zažíval ako dieťa, boli, keď sme cestovali do Vietnamu. Vstal som do obrovských horúčav, vybehol som pred dom, kde moja teta predávala raňajky. Ľudia sa cestou do práce zastavili na motorke, kúpili si od nej polievku. Všade to tam rozvoniavalo od jej vývaru, byliniek, mäty, koriandra, citrónu ,“ opisuje Nam Van Nguyen, ktorý spolu so svojou priateľkou v Martine založil vietnamskú reštauráciu.
Chýbalo mu, že ak otec doma nevaril, nemohol si nikde inde na Slovensku vychutnať pravé vietnamské jedlo. Otvoriť podnik sa rozhodol ešte počas vysokej školy, v ktorej nevidel veľký potenciál.
Reštauráciu pomenovali NhaBe. Rovnako sa volá aj štvrť, z ktorej pochádza jeho otec a kde stále žije časť jeho rodiny.
Vietnamské, ázijské, čínske...aké vlastne?
V NhaBe varia jedlá podľa tradičných vietnamských receptov. Ide o jednu z nových vietnamských reštaurácií, ktoré sú čoraz viac na vzostupe.
Svojou ponukou sa chcú odlíšiť od desiatok iných prevádzok s nevyhraneným sortimentom, na ktoré si ľudia na Slovensku zvykli z minulosti: človek ešte ani nevojde dnu a už cíti silnú arómu z kuchyne.