SME
Nedeľa, 1. august, 2021 | Meniny má BožidaraKrížovkyKrížovky

Najdrahšie obedujú ľudia v Nitrianskom kraji, inde sa vtesnajú pod šesť eur

Účty za obedy sa v poslednom štvrťroku 2017 v porovnaní s predchádzajúcim rokom zvýšili takmer vo všetkých krajoch.

Ilustračné foto.Ilustračné foto. (Zdroj: rawpixel.com)

BRATISLAVA. Najdrahšie obedujú ľudia z Nitrianskeho kraja, priemerná útrata za obed sa tam v poslednom štvrťroku vyšplhala aj na 6,80 eura. Ľudia z Bratislavského kraja sa naobedovali v priemere o asi 1,20 eura lacnejšie.

V cenách sú zarátané vždy celé útraty za jedlo, občerstvenie alebo kávu, sumy vychádzajú z reálnych útrat zamestnancov v pracovnom čase formou stravovacej karty Ticket Restaurant.

V ostatných siedmich krajoch bola priemerná útrata za obed nižšia ako šesť eur. V Žiline 5,83 eura, v Bratislave 5,63 eura, v Trenčíne 5,53 eura, v Košiciach 5,47 eura a v Banskej Bystrici 5,40 eura.

Skryť Vypnúť reklamu

"Ľudia v Trnave zaplatili v poslednom štvrťroku 2017 za obed v priemere o 7 percent viac ako v roku 2016 - 5,07 eura a na chvoste rebríčka je Prešov s priemernou platbou za obed na úrovni 5,03 eura.

"Útraty za obedy sa v poslednom štvrťroku 2017 v porovnaní s predchádzajúcim rokom zvýšili takmer vo všetkých krajoch, a to od 4 až do 11 percent," povedala marketingová manažérka Edenred Slovakia Jana Caltíková.

Viac ako polovica zamestnávateľov podľa nej poskytuje stravovacie poukážky v hodnotách medzi 4 eurami a 4,50 eura a štvrtina maximálnu hodnotu stravného alebo dokonca vyššiu.

Spoločnosť Edenred chce pravidelne sledovať vývoj reálnych platieb zamestnancov za obedy stravovacou kartou, výsledky plánuje zverejňovať na svojich webových stránkach.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Ekonomika

Inzercia - Tlačové správy

  1. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  2. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  3. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  4. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  5. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  8. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. Lenivý brunch s Muchom
  1. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  2. Košická štvrť je súčasťou odpadového experimentu.
  3. Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je rizikovejšia
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  6. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  7. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  8. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 4 865
  2. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 4 656
  3. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 4 059
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 3 687
  5. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 452
  6. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 340
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 264
  8. Jeden deň na Bratislavu nestačí 3 180
  9. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 3 163
  10. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 3 050
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Medzi uhynutými rybali boli aj generačné ryby.

Inšpekcia životného prostredia aj polícia ekologickú katastrofu riešia.


30. júl
Golfista Rory Sabbatini na LOH Tokio 2020 / 2021.

Sledujte 9. deň olympiády minútu po minúte.


Sportnet a 1 ďalší 7 h
Martin Huba.

Na Detskej univerzite Komenského prednášal o kultivovanosti.


30. júl
Ilustračné foto

Nikto z českých politikov neodpovedal.


27. júl

Neprehliadnite tiež

Pracovníci zostavujú plávajúce člny so solárnymi panelmi v priehradnej nádrži Lac des Toules vo švajčiarskom Bourg-Saint-Pierre 8. októbra 2019.

Doterajšie kroky v oblasti klímy boli často kritizované ako príliš pomalé.


TASR 18 h
Martine Sanspicheová drží husacie pečene na trhovisku vo francúzskom Toulouse. Metóda používaná pri ich výrobe je veľmi kritizovaná, preto startup Gourmey prichádza s novým riešením.

Metódy používané pri výrobe vyvolávajú vo svete čoraz väčšie znepokojenie.


TASR 19 h
Minister práce Milan Krajniak.

Ministerstvo práce predložilo materiál do medzirezortného pripomienkového konania.


TASR 20 h
Povinne poistený živnostník platí odvody, aj keď sa mu nedarí.

Minimálnej penzii sa možno vyhnúť.


30. júl