PRAHA. Andrej Babiš si neďaleko svojej rezidencie v Průhoniciach, ktoré sa nachádzajú približne 20 minút od centra Prahy, zriadil luxusnú reštauráciu s názvom Paloma.
Pravdepodobný český premiér otvoril reštauráciu cez zverenecký fond minulý týždeň - 14. novembra.
Reštaurácia Paloma, ktorá je pobočkou rovnomenného podniku neďaleko francúzskeho Cannes s hviezdou od Michelina, patrí k absolútne najdrahším reštauráciám v celej Českej republike, informuje echo24.cz.
Kulinárske špeciality
„Za predjedlo, 30 gramov Caviar baik Tsar Imperial, zaplatíte 3450 korún (135 eur). Na jedálnom lístku ale nájdete aj ďalšie delikatesy,“ napísalo echo24.cz.
V jedálnom lístku je aj lacnejší predkrm – ide o žabie stehienka zvoľna ťahané v pare na žltom víne s mousseline z karamelizovaného cesnaku a anízu s estragónovou tempurou za 1190 korún (47 eur).
Ako hlavné jedlo ponúka reštaurácia napríklad kura z Bresse - konfit z hydinového prsíčka glazovaný krémovou hľuzovkovou omáčkou "Blanquette" so sezónnou zeleninou varenou vo výdatnom kuracom vývare za 1720 korún (68 eur).
Hriešne drahý Silvester
V luxusnej reštaurácii bude možné osláviť aj Silvestra. Na silvestrovské desaťchodové menu si len jeden hosť musí nachystať 7400 korún (290 eur). V cene však nie sú zarátané nápoje či víno, za ktoré si stravník musí priplatiť zvlášť, a tiež nejde o nízke cifry.
Najdrahším šampanským je Krug Clos d'Ambonay ročník 2000 za 64 500 korún (2523 eur). Za biele víno účtujú od 800 do 40 900 korún (31 eur – 1600 eur), červené stojí od 950 do 61 000 korún (37 eur – 2386 eur). Voda, Rajec jemne sýtená 0,33 litra, stojí 80 korún (3 eurá).